Μεγαλύτερο στήθος – Οι καλύτερες ασκήσεις για στήθος και όγκο Μεγαλύτερο στήθος – Οι καλύτερες ασκήσεις για στήθος και όγκο
Ένα μεγάλο και δυνατό στήθος είναι αυτό που μπορεί να κάνει την διαφορά σε ένα κορμί. Αν παίρνετε την σωματική διάπλαση στα σοβαρά τότε... Μεγαλύτερο στήθος – Οι καλύτερες ασκήσεις για στήθος και όγκο

Ένα μεγάλο και δυνατό στήθος είναι αυτό που μπορεί να κάνει την διαφορά σε ένα κορμί. Αν παίρνετε την σωματική διάπλαση στα σοβαρά τότε το στήθος σας θα πρέπει να είναι ένα από τα κομμάτια του σώματος σας που να σας απασχολεί περισσότερο και να του δίνετε ιδιαίτερη σημασία.

Σε αυτό το άρθρο θα καλύψουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε ένα μεγαλύτερο και δυνατότερο στήθος. Θα δούμε επίσης τις καλύτερες ασκήσεις για στήθος και τον τρόπο για να τις εφαρμόσετε στο πρόγραμμα γυμναστικής σας.

Γιατί το στήθος σας δεν μεγαλώνει?

Πολλοί αθλητές σωματικής διάπλασης και bodybuilders κάνουν ένα κοινό λάθος. Επικεντρώνονται στο να κάνουν ασκήσεις που γυμνάζουν μόνο το μεσαίο κομμάτι του στήθους. Αυτό κατά συνέπεια έχει ως αποτέλεσμα την λανθασμένη ανάπτυξη αυτού του σημαντικού μυ.

Ένα ωραίο στήθος είναι το αποτέλεσμα της σωστής εκγύμνασης όλων των κομματιών του στήθους. Για να το πετύχει κάποιος αυτό θα πρέπει να κάνει τις εξής ασκήσεις:

  • Ασκήσεις για πάνω στήθος
  • Ασκήσεις για μεσαίο στήθος
  • Ασκήσεις για κάτω στήθος
  • Ασκήσεις για το μεσαίο κομμάτι του στήθους

Γυμναστική για μεγαλύτερο στήθος

Το σωστό αποτέλεσμα ξεκινά από το πόσο καλά θα οργανώσετε το πρόγραμμα της γυμναστικής σας καθώς και το πόσο σωστά αντιλαμβάνεστε την δομή τους στήθους. Επίσης θα πρέπει να είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε ασκήσεις και τεχνικές που πιθανών να μην έχετε ξαναδοκιμάσει.

Ας δούμε λοιπών πως μοιάζει ένα καλό πρόγραμμα γυμναστικής για μεγαλύτερο στήθος:

Περισσότερη ένταση

Πριν ξεκινήσουμε με τις συγκεκριμένες ασκήσεις, πρέπει να πούμε πως είναι σημαντικό κάνετε ασκήσεις με αρκετό βάρος ΑΛΛΑ με σωστή τεχνική. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε πραγματικά να αναπτύξετε το στήθος σας.

Φάτε περισσότερο

Για να μεγαλώσει ένας μυς χρειάζεται την σωστή διατροφή. Έτσι λοιπών πρέπει να παρέχετε τα κατάλληλα συστατικά στο στήθος σας για να μεγαλώσει.

Γυμνάστε τα πόδια σας

Όσο παράδοξο και αν σας φαίνεται, το να γυμνάζετε τα πόδια σας θα σας βοηθίσει να μεγαλώσετε το στήθος σας. Η γυμναστική στα πόδια αυξάνει την τεστοστερόνη και την αυξητική ορμόνη έτσι έχετε καλυτερα αποτελέσματα σε όλο σας το σώμα

Σωστή τεχνική

Πάντα θα πρέπει να κάνετε τις ασκήσεις σας σωστά έτσι ώστε να γυμνάζετε αποτελεσματικά όλος ο μυς. Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε τις ασκήσεις σας λάθος για να σηκώσετε λίγα περισσότερα κιλά.

Υπομονή

Για να μεγαλώσει το στήθος σας χεριάζετε υπομονή. Το στήθος σας αλλάζει και δυναμώνει όσο το γυμνάζετε.

Οι καλύτερες ασκήσεις για ένα μεγάλο και γυμνασμένο στήθος:

Πιέσεις πάγκου – Bench Press – Αυτή η άσκηση σας επιτρέπει να σηκώσετε αρκετό βάρος. Για να κάνετε σωστή δουλεία στο στήθος σας, θα πρέπει να σηκώνετε τουλάχιστον το βάρος του σώματος σας σε 5 σετ των 5 επαναλήψεων.

Bench Press pieseis pagkou

Κάμψεις – Push-ups – Κάντε τουλάχιστον 3 σετ των 8. Προσοχή! Σταδιακά θα πρέπει να αρχίσετε να προσθέτετε βάρος στην πλάτη σας έτσι ώστε να αυξάνετε το βάρος σας κατά την άσκηση.

Dips με βάρος – αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να γυμνάσετε σωστά το κάτω μέρος του στήθους σας. Ένα κομμάτι που πολλοί ξεχνάνε αλλά είναι σημαντικό για την σωστή ανάπτυξη του στήθους σας.

Πιέσεις με βαράκια – Dumbbell Press – Οι πιέσεις με βαράκια επιτρέπουν στον θώρακα σας και στο στήθος σας να τεντωθεί. Φυσικά όμως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα κιλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις πιέσεις με μπάρα γιατί είναι πολύ πιο εύκολος ο τραυματισμός σε αυτή την άσκηση.

Dumbbell-bench-press

Εκτάσεις με βαράκια – Dumbbell flye – μια εξίσου σημαντική άσκηση που γυμνάζει όλο το φάσμα του στήθους σας.

Όλες αυτές οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν με επικλινή η και κατακλινή μορφοποίηση. Η διαφορά είναι πως η επικλινή δίνει περισσότερη έμφαση στο πάνω μέρος του στήθους καθώς η κατακλινή γυμνάζει το κάτω στήθος.

Είναι σημαντικό οι ασκήσεις να αλλάζουν έτσι ώστε να γυμνάζονται διαφορετικά κομμάτια του στήθους σε κάθε άσκηση. Μια καλή τεχνική είναι οι ασκήσεις που γίνονται σε ίσιο πάγκο να γίνονται επίσης και σε επικλινή και κατακλινή. Λόγο του ότι αυτό αυξάνει την διάρκεια του προγράμματός σας, μπορείτε να επικεντρωθείτε σε ένα μέρος του στήθους σε κάθε άσκηση και να το αλλάζετε σε κάθε διαφορετική προπόνηση.

Αυτή είναι η μόνη αποδεδειγμένη συνταγή για ένα μεγαλύτερο στήθος. Αυτή η γυμναστική για στήθος είναι εγγυημένη και δοκιμασμένη από πολλούς αθλητές.