Ασκήσεις για δικέφαλους χωρίς βάρη Ασκήσεις για δικέφαλους χωρίς βάρη
Δεν έχεις πρόσβαση σε γυμναστήριο αλλά ούτε και αλτήρες ή μπάρες? Κανένα πρόβλημα. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις καλύτερες ασκήσεις για δικέφαλους... Ασκήσεις για δικέφαλους χωρίς βάρη

Δεν έχεις πρόσβαση σε γυμναστήριο αλλά ούτε και αλτήρες ή μπάρες? Κανένα πρόβλημα. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις καλύτερες ασκήσεις για δικέφαλους χωρίς βάρη. Οι ασκήσεις με σωματικό βάρος για δικέφαλους είναι περιορισμένες, ωστόσο εμείς καταφέραμε να μαζέψουμε τις καλύτερες και σας τις παρουσιάζουμε.

Ας ξεκινήσουμε λοιπών με τις καλύτερές Ασκήσεις για δικέφαλους χωρίς βάρη:

Έλξεις δικεφάλων

Πολύ απλά, θα πρέπει να πιάσετε μια λαβή με τις παλάμες σας να κοιτάζουν προς εσάς (αντίθετά από τις κανονικές έλξεις πλάτης). Απομονώνοντας την κίνηση στα χέρια σας, πρέπει να σηκώσετε ολόκληρο το σωματικό σας βάρος μέχρι το πιγούνι σας να φτάσει στην ίδια ευθεία με την λαβή. Μετά με προσεκτικές και αργές κινήσεις πρέπει να κατεβείτε κάτω στην αρχική σας στάση.

Αν σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση σε λαβή που να μπορείτε να κάνετε έλξεις, μπορείτε να αγοράσετε μια λαβή την οποία θα χρησιμοποιείτε για τις έλξεις σας.

Έλξεις δικεφάλων στο σπίτι Video:

Κάμψεις δικεφάλων με τσάντα

Στην περίπτωση όπου δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αλτήρες και βάρη, σας προτείνουμε να δημιουργήσετε τα δικά σας. Πως? Η απάντηση είναι πολύ απλή! Δημιουργήστε τα δικά σας «αλτηράκια» στο σπίτι με ένα σακίδιο πλάτης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε το σακίδιο με αρκετά βιβλία είτε άλλα βαρετά πράγματα. Λόγο του ότι η τσάντα πιθανών να έχει μεγαλύτερη ταλάντωση, καλό θα είναι να είστε ιδιαίτερα προσεκτική με τη μορφή που εκτελείτε την άσκηση.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το video για την συγκεκριμένη άσκηση δικεφάλων.

Κάμψεις δικεφάλων με πετσέτα:

Αρχική θέση της άσκησης:

Σταθείτε με την πλάτη στον τοίχο. Σιγουρευτείτε ότι η πλάτη σας είναι ίσια και οι κοιλιακοί σφιχτοί. Ολόκληρη η σπονδυλική στήλη σας θα πρέπει να αγγίζει τον τοίχο. Πιάστε τα δύο άκρα της πετσέτα με τους αντίχειρές σας βλέπουν προς το μέρος σας. Βάλτε το ένα πόδι σαν αντίβαρο στην πετσέτα.

Πώς να εκτελέσετε την άσκηση:

Λυγίστε τα χέρια σας και τραβήξτε τα χέρια σας επάνω ενάντια στην αντίσταση των ποδιών σας. Κρατήστε τα μπράτσα σας σε στάση και κοντά στο σώμα σας. Απελευθερώστε τη λαβή και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Αυτή η άσκηση μπορεί να γίνει και ισομετρικά: Λυγίστε τα χέρια σας σε μια γωνία 90 μοιρών και κρατήστε αυτή τη θέση ενάντια στην αντίσταση των ποδιών σας.

Κάμψεις δικεφάλων με πετσέτα Video:

Κάμψεις δικεφάλων σε πόρτα:

Αρχική θέση:

Σταθείτε απέναντι από το πλαίσιο της πόρτας με τα πόδια πλάτος των ώμων σας. Όσο πιο ευρύα η στάση σας, τόσο πιο δύσκολη γίνετε η άσκηση. Πιάσε το πλαίσιο της πόρτας με τα δύο χέρια στο ύψος του στήθους. Αντίχειρές σας θα πρέπει να είναι προς το μέρος σας και τα χέρια σας πρέπει να είναι σχεδόν ευθεία.

Πώς να εκτελέσετε την άσκηση:

Τραβήξτε τον εαυτό σας προς τα εμπρός μέχρι το στήθος σας να αγγίζει σχεδόν το πλαίσιο της πόρτας. Χαμηλώστε τον εαυτό σας πίσω στην αρχική θέση με ελεγχόμενο τρόπο.

Κάμψεις δικεφάλων σε πόρτα Video:

Μετά από τις ασκήσεις για δικέφαλους χωρίς βάρη

Αν σας άρεσε το άρθρο μας για τις καλύτερες ασκήσεις για δικεφάλους χωρίς βάρη τότε είμαστε σίγουροι πως θα σας άρεσε και το άρθρο μας για της καλύτερες ασκήσεις για δικεφάλους.