Βιταμίνης Ε – οφέλη στην υγεία Βιταμίνης Ε – οφέλη στην υγεία
Αντιοξειδωτικά Βιταμίνη ε – ιδιότητες. Η βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό. Μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων σας από ζημιές. Αυτό το απαραίτητο... Βιταμίνης Ε – οφέλη στην υγεία

Αντιοξειδωτικά

Βιταμίνη ε – ιδιότητες.

Η βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό. Μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων σας από ζημιές. Αυτό το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό εμφανίζεται φυσικά σε πολλά τρόφιμα. Είναι επίσης διαθέσιμο ως συμπλήρωμα διατροφής. Μερικές φορές, είναι στα επεξεργασμένα τρόφιμα. Η βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας αποθηκεύει και το χρησιμοποιεί ανάλογα με τις ανάγκες. Ο όρος “βιταμίνη Ε” περιγράφει οκτώ διαφορετικές ενώσεις. Η άλφα τοκοφερόλη είναι η πιο δραστική σε ανθρώπους.

Έχετε δει πιθανώς σκουριές στο ποδήλατο ή το αυτοκίνητο. Παρόμοια είναι η διαδικασία της οξείδωσης και της επιταχυνόμενης της γήρανσης που πραγματοποιείται στο σώμα σας όταν τα κύτταρα εκτίθενται σε μόρια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες αποδυναμώνουν και διασπούν τα υγιή κύτταρα. Αυτά τα μόρια μπορεί επίσης να συμβάλει σε καρδιακές παθήσεις και καρκίνο.

Οι ελεύθερες ρίζες σχηματίζονται ως αποτέλεσμα κανονικών διαδικασιών του σώματος. Προκαλούν ζημιά που συντομεύουν τη ζωή των κυττάρων σας. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες και να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων σας, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

 

Βιταμίνη Ε

Περισσότερη έρευνα

Ερευνητές έχουν διερευνήσει τη χρήση της βιταμίνης ε ως θεραπεία για μια ποικιλία εκφυλιστικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των:

 • Σκλήρυνση των αρτηριών
 • Υψηλή πίεση του αίματος
 • Καρκίνος
 • Καρδιοπάθεια

Επιπλέον προστασία

Η βιταμίνη ε μπορεί να βοηθήσει άτομα που έχουν πιο αυξημένο κίνδυνο. Οι ελεύθερες ρίζες αυξάνονται με:

 • Κάπνισμα
 • Έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση
 • Υψηλή έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες από το φως του ήλιου
 • Η Βιταμίνη ε μπορεί να σας βοηθήσει να επιδιορθώσετε τα κατεστραμμένα κύτταρα. Είναι δύσκολο να καταναλώνεται πάρα πολύ βιταμίνη ε στη διατροφή σας τακτικά. Βιταμίνη ε – παρενέργειες. Δεν είναι επικίνδυνο ούτε επιβλαβές το να προσλάβετε την βιταμίνη ε από πηγές τροφίμων.

Βιταμίνη Ε Συμπληρώματα

Λαμβάνοντας υψηλές δόσεις της βιταμίνης αυτής σε συμπλήρωμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Μία σοβαρή παρενέργεια είναι π αυξημένος κίνδυνος αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Βιταμίνη ε – δοσολογία

Οι δόσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 1000 μονάδες (IUs) ανά ημέρα, αν χρησιμοποιείται συμπληρώματα. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση (RDA) για ηλικίες 14 και άνω είναι 15 χιλιοστόγραμμα (mg).

Τα δύο διαθέσιμα ως συμπληρώματα βιταμίνης ε είναι η φυσική μορφή, η οποία είναι d τοκοφερόλη άλφα και η συνθετική μορφή, η οποία είναι dl τοκοφερόλη άλφα. Η φυσική μορφή είναι ελαφρώς πιο βιολογικά ενεργή. Για το λόγο αυτό, το RDA είναι 22.4 IUs. Το RDA από συνθετική μορφή είναι 33.3 IUs.

Ελέγξτε την ετικέτα για να προσδιορίσετε ποια μορφή βιταμίνης ε έχετε. Οι πληροφορίες στην ετικέτα μπορεί να σας βοηθήσουν να σιγουρευτείτε ότι παίρνετε την κατάλληλη δοσολογία.

Βιταμίνη ε -τροφές.

Τα ακόλουθα τρόφιμα είναι καλές πηγές βιταμίνης ε:

 • Καβουρδισμενοι Ηλιοσποροι, 1 ουγκιά (ουγκιά), που παρέχει 7,4 mg της βιταμίνης Ε
 • Καβουρδισμένα φουντούκια, 1 oz., η οποία παρέχει 4.3 mg της βιταμίνης Ε
 • Καβουρδισμένα φιστίκια, 1 oz., η οποία παρέχει 2.2 mg της βιταμίνης Ε
 • Καβουρδισμένα αμύγδαλα, 1 oz., η οποία παρέχει 6,8 mg βιταμίνη Ε
 • Μπρόκολο, ψιλοκομμένο και βρασμένο, 1/2 κούπα η οποία παρέχει 1.2 mg βιταμίνη Ε
 • Ακτινίδια, 1 μεσαίου μεγέθους, παρέχει 1.1 mg βιταμίνη Ε
 • Μάνγκο, κομμένα σε φέτες, 1/2 κούπα, που παρέχει 0.7 mg της βιταμίνης Ε
 • Ντομάτα, ωμά, 1 μεσαίου μεγέθους, αρέχει 0.7 mg της βιταμίνης Ε

Επιπλέον ένας εύκολος τρόπος για να πάρετε αρκετή βιταμίνη Ε στη διατροφή σας είναι να προσθέσετε μια κουταλιά Σιτέλαιο σε μια συνταγή. Εναλλακτικά, μπορεί να καταναλώνετε ένα σνακ από ηλιόσπορο. Αυτό θα προσφέρει πάνω από 20 mg της βιταμίνης Ε, που είναι περισσότερο από μια πλήρη ημέρα της απαίτησης.

Προτιμήστε λάχανο ή σαλάτα σπανάκι, και μερικά φουντούκια για να πάρετε βιταμίνη E.